14. aug. 2012

CAMP GILLIAM & FLATMESTERSKAPET 2012


Sist tirsdag reiste Noah og jeg til Sverige for å være med på treningsdager med Kennel Gilliam og for å delta i unghundklassen på flatmesterskapet. Niklas ble igjen hos mamma og Johannes. Og han har nok hatt gode dager der sammen med de to, og mange turer og lek med naboens goldenvalp.

Jeg kjørte først ned til Jörlanda og lå over hos Maggan til onsdag. Jeg var redd for at bilen skulle stoppe igjen og da var det greit å kjøre i følge med noen fram til Åtvidaberg og Yxnerum. Men comboen gikk som ei kule og vi ankom Åtvidabergs Hus og bondestugan på ettermiddagen onsdag. Her bodde de fleste som skulle være med på Flatmesterskapet fra kennelen. Noen av Noah`s søsken var også der, Kelmi med sin matte Clary og Turid med sin matte Viveka. To av hans søstre skulle også være med, men hadde begynt å løpe og kunne derfor ikke være med.

Torsdag trente vi hundene med vilt, og kjørte markeringer og fremmadsendinger. Noah fungerte veldig bra og avleverte fint i hånd. Noe usikker var han kanskje før han tok opp viltet, men når han bare fant ut hvordan han skulle ta det opp så gikk det veldig fint. Passet på at han fikk trent litt med måke/trut for det har jeg ikke hatt selv, men det gikk veldig fint, måtte bare snuse litt på den før han plukket den opp.

Torsdag ettermiddag trente vi markering på vann, med dummies. Noah klarte det helt fint og la ikke ned for å riste seg på vei hjem til meg. Han vannet noe forsiktig når han går ut i vannet, men ellers gikk det veldig bra. Han trenger bare mer erfaring.

På kvelden gikk Karin igjennom regelverket for WT og hva som gir trekk i poeng og hva som gir 0 poeng, og hva som kan gi positivt inntrykk. Ha kontroll over hunden og vær blid og vis at du er fornøyd. Før hunden så stille og rolig som mulig J. Og for all del ikke ta i hunden eller send den før du får beskjed, det gir 0 poeng. Med litt teori om WT på torsdag fikk vi i oppgave å legge opp en WT med fire ruter på fredag for alle klassene: UKL, BKL, AK, EK og VK

Fredag la vi opp en WT, og vi måtte både legge opp ruter, fungere som funksjonær og dommer. En post bestod av vilt. I unghundklassen var det 8 hunder. Og Noah og jeg vant vår klasse J. Husker ikke poengsummen, og ikke var det så viktig heller, men en flott trening for oss uerfarne.

Fredag kveld begynte nervene å komme, og særlig vi som skulle starte i unghund var nok ekstra spendte og nervøse. Men sovnet gjorde vi og fikk vel ca 4 -5 timer med søvn før det store mesterskapet. Vi stod opp 04:15 og ordnet oss for avreise. Vi reiste ved 06:00 tiden og hadde vel 20-30 minutters kjøretur fram til prøveplassen i Yxnerum. Der skulle det være informasjon ved 07:00 tiden og man startet konkurransen ca 45 minutter etterpå. I unghundklassen var det påmeldt 83 hunder, men det var en god del strykninger så det var vel totalt 61 som startet.

Noah og jeg startet på post 2 som var en markering som falt bak en stor stein. Her fikk vi 16 poeng, og jeg tror nok det var jeg som var årsaken til det, man sier bli, bli og gjør mye rart som man ikke vet om… Noah tok markeringen fint.

På post en var det en fremmadsending. Det ble kastet en lav markering bak en kolle/stein som man ikke kunne se og så skulle man sende hundene fremover. Denne posten fikk vi 18 poeng på, jeg fikk trekk for å snakke unødig…. Noah gikk til 20 poeng.

På post 3 var det en vannmarkering, og igjen var det vel jeg som trakk ned, så her fikk vi med oss 17 poeng. Vi hadde nå kvalifisert oss for å være med i neste runde, post 4 hvor det var et felt søk med 4 vilt (måke, kråke, and og kanin), oppgaven måtte løses innen 5 minutter. Jeg var i grunnen fornøyd med at vi hadde kommet oss igjennom grunnomgangen og hadde ikke de store håpene for post 4, var veldig usikker på om Noah ville være spontan nok på viltet. Men jeg bekymret med uten grunn, Noah gikk en flott feltsøk og plukket fint opp de 4 viltene og vi fikk 19 poeng på feltsøket!

Nå hadde vi 70 poeng totalt og man begynte å snakke om at kanskje vi kom til finalen med den poengsummen. Det var de 6 beste hundene som gikk videre til finalen. Og når resultatene kom så lå Noah og jeg som nr 7, vi hadde 4 poeng mindre enn den som ledet og 1 poeng mindre enn den som lå på 6.plass. Nå nært, så nært – men slik er det nå en gang, og jeg er superførnøyd med resultatet uansett. Tenk at vi ble nr 7 av 61, fikk 70 poeng av 80 mulige!

Gratulerer til unghundmester Straight Flush Casino Royale og Sofie Helin

Flatmester ble

SE J (J)CH NO JCH SE SPCH Waternuts Caleigh og Anne-Lena Wendt

GRATULERER!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar