3. aug. 2011

10 uker


Ikke helt klart bilde, men legger det ut likevel...

I går ble Noah 10 uker. Tiden går utrolig fort og om et par uker er jeg tilbake i jobb. Den siste uken har vi blitt mer kjent med hverandre alle tre. Noah har vært med på Næra et par ganger og han har hilst på flere voksne og ”snille” hunder. Noah har et bra språk og nærmer seg litt forsiktig og viser underdanighet når han møter andre.
Den svenske stamtavlen er sendt til NKK for registrering i NKK, men vi har ikke fått noen tilbakemelding ennå. Forsikring er også ordnet, i Agria denne gangen.
Fram til nå har vi hatt nok med ”å bli kjent ” og det er jo noen turer ut med en liten tissetrengt valp. Det har gått veldig fint om natta og på dagen, men det noen få ”uhell” har det vært. Men det må man vel regne med når man har valp i huset.
Det er nå tid for å starte med innlæring av noen enkle og grunnleggende lydighetsøvelser, som kontakt, sitt, ligg, fot og bli. Han begynner allerede å få en viss forståelse for sitt J. Når det gjelder fot, så er det bare et lite moment av fotgående vi trener og det er å komme i rett posisjon på venstre side. Målet er å kjøre et par korte økter på 5 minutter et par ganger om dagen en tid fremover. Det er vel det vi får til mellom måltider og sovetider. Du verden så mye den valpen sover!
Noah lyder navnet sitt og kommer løpene som en liten sort kanonkule både ved bruk av navnet + kom og fløytesignalet for innkalling. Men vi skal trene mer på dette, for det er et must at en retriever kan dette kjempegodt i forbindelse med jakttreningen. Våre små skogturer med bare Noah og meg skal brukes til å trene naturlig følgsomhet og innkalling. Hensikten er ikke at han skal rase rundt i skogen på egenhånd men holde seg inntil meg uten at jeg går og tjatrer og maser. Jeg må prøve å huske at småprat bare lager bakgrunnsstøy….
I dag har vi også lekt litt med tennisball. Jeg trillet den bortover bakken, og hensikten med leken er å få Noah til å gripe. Tror vi må  øve litt på dette inne nå i starten for det er så masse spennende ute, blant annet ”pakket” gress fra etter gressklippingen…


Niklas har det bra, men det er mulig at han føler seg litt skuffet over at ikke alt dreier seg om han lenger. Vi har vært på Næra et par ganger den siste uken og han har fått jobbet både i den tunge myra og på vannet. Deilig med avkjølende bad i sommervarmen… J.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar