25. okt. 2011

Når mørket senker seg....

Niklas blir 6 år 29 oktober og Noah var 5 måneder 24 oktober


Så er det like før ”mørketiden” senker seg over oss og man har mest lyst til å gå i dvale og ikke titte frem igjen før i slutten av februar. Man skulle nok vært ei bjørnebinne ….

Den siste uken har vi forsøkt å benytte dagslyset så godt som mulig og har vært på skogstur hver dag, sammen med Anneke, Issi og Lobke.

Niklas ser fortsatt ut til å like seg i rollen som storebror og er tydelig Noah`s store forbilde. Niklas Han elsker all oppmerksomheten han får J. Noah blir større og større for hver uke og er nok noe mellom 22-24 kilo. Han var 21 kilo sist han ble veid hos veterinæren for snart 14 dager siden. Tannfellingen har han også kommet langt med, tror det meste er på plass, bortsett fra at han har flere enn 4 hjørnetenner for tiden. De er vel de siste som faller, tenker jeg.

På treningsfronten så er vi nå ferdige med valpekurset og skal trene videre på egenhånd. Det er hverdagslydigheten som er det viktigste foreløpig og jeg prøver å trene i ”naturlige” situasjoner.

Ved jakttreningen er det utrolig viktig med god ”stagda” (ro ved foten, både ved skudd og kast, eller andre forstyrrende elementer).

Fløytesignaler må også på plass og vi jobber både med innkallingssignal og sitt på fløyte. Dette og forskjellige håndtegn, fotgående og stagda blir nok hovedfokus for oss denne vinteren for å bygge en grundig grunnmur J. Så om noen måneder når kveldene atter blir lange og lyse er vi kanskje klare for litt andre utfordringer, både Noah og jeg J.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar